Konkurs na zdrowy deser został rozstrzygnięty. Książka jutro wystartuje do swojej nowej właścicielki - Weroniki :) Dziękuję Wam za wszystkie przesłane przepisy! Oglądając zdjęcia Waszych deserów oblizywałam się ze smakiem i z trudem powstrzymywałam się przed napadem na kuchnię ;)
Mam nadzieję, że przepis, który podbił moje serce, podbije także Wasze :) Przed Wami RAW śliwki w wykonaniu Weroniki :)! Zdrowo, smacznie, ślicznie i kreatywnie. Przepis idealny ;)
Składniki:
ekologiczne śliwki suszone
ekologiczne daktyle suszone
kakao
suszone jagody goji
Przepis:
Daktyle mielimy
blenderem, w trakcie dodajemy kakao (ilość dowolna, można po trochu
dodawać i próbować; tak aby powstał jak najbardziej odpowiadający nam
czekoladowy smak ;). Jeśli mamy słaby blender to daktyle można wcześniej
na chwilę zanurzyć w wodzie a potem odsączyć. Suszone śliwki oblepiamy
daktylową masą i turlamy kule, które następnie obtaczamy w zmielonych (w
blenderze lub młynku do kawy) jagodach goji. Najlepiej smakują po
schłodzeniu w lodówce :)
Weronice jeszcze raz gratuluję, a Wam życzę smacznego :)!