A liczba wyświetleń ciągle rośnie ^^!

czwartek, 13 czerwca 2013

Śliwki w czekoladzie z jagodami goji

Konkurs na zdrowy deser został rozstrzygnięty. Książka jutro wystartuje do swojej nowej właścicielki - Weroniki :) Dziękuję Wam za wszystkie przesłane przepisy! Oglądając zdjęcia Waszych deserów oblizywałam się ze smakiem i z trudem powstrzymywałam się przed napadem na kuchnię ;)  
Mam nadzieję, że przepis, który podbił moje serce, podbije także Wasze :) Przed Wami RAW śliwki w wykonaniu Weroniki  :)! Zdrowo, smacznie, ślicznie i kreatywnie. Przepis idealny ;)





Składniki:
 ekologiczne śliwki suszone
 ekologiczne daktyle suszone
kakao
  suszone jagody goji
 
Przepis:
Daktyle mielimy blenderem, w trakcie dodajemy kakao (ilość dowolna, można po trochu dodawać i próbować; tak aby powstał jak najbardziej odpowiadający nam czekoladowy smak ;). Jeśli mamy słaby blender to daktyle można wcześniej na chwilę zanurzyć w wodzie a potem odsączyć. Suszone śliwki oblepiamy daktylową masą i turlamy kule, które następnie obtaczamy w zmielonych (w blenderze lub młynku do kawy) jagodach goji. Najlepiej smakują po schłodzeniu w lodówce :) 


Weronice jeszcze raz gratuluję, a Wam życzę smacznego :)!