Risotto
Składniki:
100g ryżu brązowego
2 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżeczka lubczyku
3 łyżeczki masła orzechowego
odrobina pieprzu
Przepis:
Kotleciki z tofu panierowane
Składniki:
1 kostka naturalnego tofu
bułka tarta / mąka do panierowania
2 łyżeczki sosu sojowego
ostra papryka (w proszku)
Przepis:
Zaczynamy od odsączenia tofu. Płuczemy je pod bieżąca wodą i wycieramy z nadmiaru wody. Układamy ręcznik kuchenny na blacie, kładziemy na nim tofu i "przygniatamy" je czymś ciężkim (ja użyłam do tego mleka sojowego :P) na ok 30 min. Wymęczone i odsączone tofu przekrawamy na pół ( na grubość), a następnie tniemy je po skosie, aby powstały trójkąciki. Każdą z części zamaczamy na chwilę w sosie sojowym (ja je skrapiałam ) , posypujemy ostrą papryką, a na koniec obtaczamy w mące lub bułce tartej. Tak przygotowane trójkąciki smażymy na patelni ok 2 min z każdej strony.
Powracając do tematu z poprzedniej notki... A jednak wszyscy się przestraszyli xD Mimo to, cieszę się, że czytacie (sądząc po zwiększającej się liczbie odwiedzin :)) o moich wegańskich poczynaniach :)
Dla tych, którzy jeszcze mają szczęście cieszyć się dobrodziejstwem ferii, życzenia miłego wypoczynku :)! A reszta do nauki marsz :D!
awww, to risotto brzmi świetnie! :) na pewno je przetestuję.
OdpowiedzUsuńeva air ticket
giá vé máy bay đi mỹ giá rẻ
hãng korean air
book vé máy bay đi mỹ
mua vé máy bay đi canada
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngau Hung Du Lich
Kien Thuc Du Lich