Składniki:
3/4 szklanki płatków owsianych
2 łodygi rabarbaru
1 jabłko
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
3 łyżki mleka
garść żurawiny suszonej
Przepis:
Wsypujemy płatki do miski, dodajemy mleko, cukier i dokładnie mieszamy. Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce na mus. Do płatków dodajemy rabarbar i mus. Na koniec dorzucamy żurawinę, dokładnie mieszamy i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Wierzch posypujemy cukrem waniliowym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35-40 minut. Świetnie smakuje na ciepło, jednak śmiało można pałaszować ją także na zimno :)
A jakiego mleka użyłaś? Ja do owsianek wprost uwielbiam... owsiane ^^
OdpowiedzUsuńPodziel się ;)
Uwielbiam takie desery. Ja bym tu jeszcze tylko dodała jakieś orzechy. Lubię, jak coś chrupie :)
OdpowiedzUsuńkikimora- użyłam klasycznie sojowego, ale mam w planie wypróbowanie owsianek na bazie innych mlek :)
OdpowiedzUsuńja takze najczesciej uzywam sojowego ;)
OdpowiedzUsuńod jakiegos czasu chodzi za mna taka owsianka ;)
O, coś podobnego wczoraj zrobiłam, ale było to raczej spontaniczne zużycie owsianki która mi została z rana - w owsiance był też banan. Włożyłam do naczynka, pokroiłam na to truskawy, trochę podsypałam mąki, wymieszałam i choć się nie zapiekło na chrupiąco, to wyszło bardzo smaczne - Dla mnie :) Polałam jeszcze owsianą śmietaną i wiórami kokosa. Idealnie mi pasowało do kawy.
OdpowiedzUsuńyumi :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńhãng hàng không eva air của nước nào
cách mua vé máy bay đi mỹ
korean air vietnam office
vé máy bay đi mỹ
vé máy bay đi canada tháng nào rẻ nhất
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngau Hung Du Lich
Tri Thức Du Lịch