Składniki:
ciasto:
3 szklanki mąki
200ml ciepłej wody
4 łyżeczki oleju
1/ łyżeczki soli
Farsz:
1 puszka cieciorki
1 duża cebula
4 łyżki kukurydzy
4 łyżki czerwonej fasoli
2 łyżeczki wody
pieprz
kurkuma
carry
garam masala
sól
Przepis:
Mieszamy wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy je przez kilka minut. Dzielimy na 8-10 kulek i rozwałkowujemy ja na cienkie placki. Każdy z nich smażymy na suchej patelni, uważając aby się nie przypalały. Do cieciorki dodajemy wodę, poszatkowaną cebulę i przyprawy. Wszystko miksujemy na gładką masę. Na sam koniec dodajemy fasolę i kukurydzę, następnie masę delikatnie mieszamy łyżką i rozsmarowujemy na plackach. Po złożeniu placków wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Gotowe quesadillas kroimy na trójkąty i podajemy ciepłe lub przestudzone.
a czy można kupić gotowe ciasto? jakie polecasz?
OdpowiedzUsuńa kupna tortilla by pasowała? :)
OdpowiedzUsuńPewnie tak, ale to już nie to samo ;) Taka robiona własnoręcznie lepiej smakuje :)
OdpowiedzUsuńTrzymam kciuki za to, żeby Ci baterie wytrzymały do końca miesiąca. Quesadillas wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńCo do biegania.. Nie narzekaj, nie narzekaj ;+ Albo rybki albo akwarium ;P Nie pasuje bieganie to nie biegaj ;+ A Quesadillas były mega ! Na zimno jeszcze lepsze !
OdpowiedzUsuńpoproszę kawałeczek ;]
OdpowiedzUsuńDzięki temu bieganiu przynajmniej nie możesz narzekać na nudę :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa ta pasta, chętnie wypróbuję ponieważ uwielbiam cieciorkę :)
OdpowiedzUsuńđại lý vé eva air
đặt vé máy bay đi mỹ online
văn phòng korean air tại việt nam
khuyến mãi vé máy bay đi mỹ
săn vé máy bay giá rẻ đi canada
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngau Hung Du Lich
Kien Thuc Du Lich