Składniki:
1 kostka naturalnego tofu
1 średnia cebula
5 małych pieczarek
1 łyżeczka oliwy
kurkuma
curry
pieprz
sól
Przepis:
Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w paski. Rozgrzewamy oliwę na patelni i wrzucamy na nią cebulę i grzyby. Tofu odsączamy z wody i rozdrabniamy je widelcem na "mus". Wiem,że może to brzmieć kosmicznie, więc wytłumaczę ten mechanizm dla początkujących tofużerców :) Wystarczy naciskać widelcem (jego ząbkami) na brzeg tofu i tym samym "zdrapywać" jego cienkie warstwy. Rozdrobnione tofu wrzucamy na patelnię. Doprawiamy duużą szczyptą kurkumy, łyżeczką curry, odrobiną pieprzu i solą do smaku. Tofucznicę jeszcze chwilkę podsmażamy i podajemy na gorąco :)
Jeżeli jeszcze nie próbowaliście tego "dziwa", to koniecznie zakupcie tofu i zacznijcie swoją przygodę z tofucznicą! Wstyd się przyznać, ale ja dopiero niedawno jej zakosztowałam.
Nie popełniajcie mojego błędu :D!
chrumk You Bejb ;*
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńhàng không eva airline
mua vé máy bay đi mỹ ở đâu
hàng không hàn quốc
đại lý bán vé máy bay đi mỹ
săn vé máy bay giá rẻ đi canada
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Du Lich Tu Tuc
Tri Thức Du Lịch