Dziś trochę mniej dietetycznie, ale nadal bez szaleństw :) Postanowienie jest postanowieniem i nawet widać już pierwsze efekty! Oby dalej szło mi równie dobrze ;) Nie wiem czy już odkryliście potajemny romans tofu ze szpinakiem, jeżeli jednak nie, to koniecznie musicie przyłapać ich na gorącym uczynku i skosztować tego, co razem wyczyniają :) Aż zzieleniejecie z zachwytu!
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
200 g mrożonego szpinaku
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka mleka sojowego
1/2 kostki naturalnego tofu
oregano
curry
bazylia
sos sojowy
pieprz
sól
Przepis:
Ciasto francuskie dzielimy na cztery części i wykładamy nim kokilki tak, aby ciasto równomiernie wystawało z naczynia. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy przez chwilę na patelni i dodajemy do niej szpinak. Czosnek drobno siekamy i dorzucamy do szpinaku. Wszystko ładnie smażymy, doprawiając solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego. Pod koniec smażenia dodajemy łyżkę mleka sojowego i dokładnie mieszamy. Połowę z przygotowanej porcji tofu, kroimy w kostki, resztę natomiast dusimy widelcem i doprawiamy dużą ilością curry. Kosteczki maczamy w sosie sojowym i obtaczamy w bazylii i oregano. Gotowy szpinak nakładamy do kokilek, następnie dodajemy kilka kosteczek tofu i składamy brzegi ciasta w kształt koperty. Wierzch posypujemy rozdrobnionym z curry tofu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15 minut. Zajadamy ciepłe, delektując się duetem idealnym :)
Świetne para, chętnie bym z nią poromansowała :)
OdpowiedzUsuńTofu ze szpinakiem jest mega! A tym ciastem francuskim niebezpiecznie kusisz... Raz spróbowałam, pokochałam występnie i teraz wiele mnie kosztuje siły, by o nim nie myśleć, bo tłuste to skubaństwo. A też mam super plan- na moje 19 urodziny będę niczym Wenus :D
OdpowiedzUsuńSzpinak z orzechami włoskimi tez jest mega ! polecam :)
OdpowiedzUsuńhmm..nigdy nie próbowałam tofu,ale wygląda tak pysznie, że przy najbliższej okazji się skuszę :)
OdpowiedzUsuńWyglądają wyśmienicie!:) Szkoda, że mój mąż nie przepada za tofu (dla niego bezmięsne danie, to strata czasu). Myślisz, że to jedna z tych rzeczy, które można "wcisnąć" nie zdradzając dokładnie, co jest w środku? ;) Trochę na zasadzie "czego oczy nie widzą.." ;)
OdpowiedzUsuńŚciskam cieplutko!
fantastyczne, już wiem co zrobię jutro na obiad!
OdpowiedzUsuńMisia- wydaje mi się, że z tym daniem powinno ci się udać :) Tofu smakuje tu bardziej jak feta lub jakiś inny twardy ser :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis. Tylko szybkie pytanie - czy to ma być tofu Polsoja czy jakieś inne (chodzi mi o gramaturę)?
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńeva air vietnam
đặt vé máy bay đi mỹ online
hãng korean airlines
vé máy bay đi mỹ
mua vé máy bay đi canada
Cuoc Doi La Nhung Chuyen Di
Ngẫu Hứng Du Lịch
Tri Thức Du Lịch
Tham quan thành phố lớn thứ 5 trên nước Mỹ - Philadelphia
OdpowiedzUsuńCông viên và Vườn thú Happy Hollow USA
5 hoạt động ngoài trời thân thiện với gia đình ở San Diego
Săn vé máy bay đi Mỹ khám phá Great Smoky
Vé máy bay đi El Paso giá rẻ
Công viên Trung tâm Fremont San Jose
Vé máy bay đi Mỹ hạng thương gia United Airlines
Du lịch và khám phá The Broadmoor, Colorado Springs
Du lịch Tòa nhà Empire State USA
Cuộc phiêu lưu lãng mạn Oregon USA Mỹ
Excellent blog here! Also your web site loads up very fast! Appreciate your blog!온라인카지노
OdpowiedzUsuń