Pod wpływem ostatniego wegańskiego pikniku i ciasta, które na nim zagościło, zaczęłam eksperymentowanie z kaszą manną.Jakoś wcześniej nie wpadłam na to,że można ją tak "wykorzystać"... Lepiej późno niż wcale :) Przy okazji mogę pochwalić się jedną z nowych silikonowych foremek :) Prawda,że cudna ? Wracając do tematu : oto pierwszy przepis goszczący ową manną damę w swym składzie :) Idealna przekąska deserowa dla wielbicieli Raffaello!
Składniki:
1 szklanka mleka roślinnego
2 łyżki kaszy mannej (opcjonalnie 3 :P)
łyżka wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
Przepis:
Gotujemy mleko do wrzenia, zestawiamy je z gazu i wsypujemy do niego wszystkie składniki. Mieszamy tak długo, aż masa będzie gęsta. Przelewamy pyszności do formy i czekamy aż ostygnie. Po wstępnym ostudzeniu najlepiej jest wsadzić "deser" do lodówki :) Serwować po około godzinie :)!
Wiem,że to kolejny banalny przepis na tym blogu, ale ja się tym zajadałam :)! Mam nadzieję,że docenicie smak tego deseru i zagości on na Waszych stołach :P
P.S. Już niedługo zamieszczę przepis na "owo" ciasto, które tak mnie nakręciło :) Czekajcie bo warto!
jaki piękny!!
OdpowiedzUsuńmanna - smak dzieciństwa, ech!
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam kaszę mannę ugotowaną tylko z odrobiną soli i cukru ale za to polaną syropem owocowym, mniam! :D
OdpowiedzUsuńZdecydowanie smak dzieciństwa ;D.
A foremka super! Ja niestety nie mam żadnej silikonowej formy i bardzo ubolewam nad tym :(. Ale zbliża się wielki krokami Dzień Matki, praca w Poczcie Kwiatowej i... wypłata! <3
eva air booking
vé máy bay khứ hồi đi mỹ giá rẻ
vé máy bay korean air
vé máy bay đi mỹ khoảng bao nhiêu
vé máy bay đi canada giá bao nhiêu
Những Chuyến Đi Cuộc Đời
Ngau Hung Du Lich
Kien Thuc Du Lich
denizli
OdpowiedzUsuńelazığ
eskişehir
ığdır
ısparta
A0YO