1 opakowanie ciasta francuskiego
250 g marchewki z groszkiem
200 g kukurydzy
1 średnia cebula
1 i 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry
100 g margaryny
1/3 szklanki mleka
1 łyżka mąki (nawet odrobinę mniej:))
1/3 szklanki mleka
1 łyżka mąki (nawet odrobinę mniej:))
4 listki świeżej bazylii
5 listków świeżego tymianku
pieprz
pieprz
oregano
Przepis:
Rozwijamy ciasto francuskie i wykładamy nim formę, tak aby brzegi ciasta wylewały się na zewnątrz. Marchewkę z groszkiem i pokrojoną cebulą podsmażamy do miękkości na patelni. W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy powoli mąkę (mieszając), następnie wlewamy mleko. Zestawiamy garnek z gazu, dodajemy do sosu pieprz i pastę curry. Smarujemy sosem ciasto znajdujące się w formie. Na sos nakładamy warzywa z patelni i dodajemy do nich kukurydzę. Wszystko to doprawiamy posiekaną bazylią,tymiankiem i oregano. Wystające brzegi ciasta zaginamy do środka tak, aby powstała zamknięta koperta. Tak gotową tartę wkładamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podajemy na ciepło lub po wystygnięciu. Wersja zimna jest wskazana w upały :D
Chrup,chrup,chrup...to odgłos zjadanej oczami twojej tarty...mniam!:)
OdpowiedzUsuńMam w lodówce ciasto francuskie. Na pewno dziś zrobię.
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Zrobię koniecznie!
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńeva air việt nam
gia ve may bay eva di my
dai ly korean air
vé máy bay đi mỹ bao nhiêu tiền
đặt vé máy bay đi canada
Cuoc Doi La Nhung Chuyen Di
Du Lich Tu Tuc
Tri Thức Du Lịch