Czas na kolejny przepis z piekła rodem :D Nie wiem jak Wam, ale mi smak prażonego jabłka kojarzy się z wakacjami u Babci... Ryż z jabłkami, jabłka w cieście, szarlotka, wszechobecny cynamon, którego kiedyś nie znosiłam, a teraz mogłabym się dać za niego pokroić... Wspomnienie tego smaku samo do mnie przywędrowało i zwyczajnie musiałam spróbować go odtworzyć !
Składniki:
2 jabłka
cynamon
Przepis:
Banalny, ale będzie :) Jabłka obieramy, kroimy w dość dużą kostkę. Całość "dusimy" na patelni (bez oleju) z cynamonem, aż do uzyskania konsystencji twardej papki (wierzch miękki, środek twardszy). Podajemy z jeszcze większą ilością cynamonu :)
Jestem ciekawa czy Wam też ten smak przypomni miłe czasy :) Idealny deser na ciężki dzień!
Dokładnie...
OdpowiedzUsuńprzypomniały mi się pobyty u mojej babci... Razem z babcią robiłyśmy takie jabłka na ciepło (jak babcia nazywała) lub prosto z pieca... z cukrem i cynamonem...
Mmmmmm, cynamon :D Zawsze lubłam (w miarę), ale odkąd przeszłam na weganizm, to chyba mogłabym go sypać do zupy pomidorowej albo wyjadać łyżeczką z torebki :D Dzwne rzeczy się człowiekowi ze smakiem robią ;)
OdpowiedzUsuńech, szkoda, że jabłek nie mogę jeść :( pachnie apetycznie...
OdpowiedzUsuńcudny jest ten smak dzieciństwa.
OdpowiedzUsuńoh, jablka jablkami, a jak cudownie smakuja truskawki z ryzem i cynamonem (i odbronina cukru ;) )!
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńhãng máy bay eva air
cách mua vé máy bay đi mỹ
phòng vé máy bay korean air
vé máy bay đi mỹ là bao nhiêu
vé máy bay đi canada giá bao nhiêu
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngau Hung Du Lich
Tri Thuc Du Lich