Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka sojowego
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pieprz ziołowy
garam masala
curry
czubryca zielona
sól
Przepis:
Wszystkie składniki mieszamy, tak aby powstało dość gęste ciasto. Jeżeli lubicie indyjską kuchnię i pikantne potrawy, to radzę przyprawić naleśniki tak jak ja :) Jeżeli jednak wolicie lżejszą wersję, wrzućcie wszystkiego po "szczypcie" :) Ja dodałam : płaską łyżeczkę pieprzu ziołowego, łyżeczkę garam masali, łyżeczkę curry, pół łyżeczki czubrycy i szczyptę soli. Na koniec dosypałam jeszcze trochę czerwonej czubrycy (pikantnej) ale niestety wrzucałam ją "na oko", więc nie chcę wprowadzać Was w błąd :)
Wszyscy pikantnożercy łączmy się ^^!
Smacznego i ostrego Wam życzę :P
głodnam od samego patrzenia!
OdpowiedzUsuńHey, nie jestem ani wegetarianką ani weganką, jednak często mam ochotę na bezmięsne dania i ciasta inne niż te z "babcinych zeszytów z masa kremów" ;) trafiłam na Twój blog przypadkiem i chyba zostanę na dłużej bo masz przepisy/pomysły na świetne dania, które są proste i zarazem oryginalne ;D
OdpowiedzUsuńTak trzymaj! Pozdrawiam, Monika ;)
OdpowiedzUsuńeva airline
săn vé máy bay đi mỹ giá rẻ
phòng vé korean air tại tphcm
đại lý vé máy bay đi mỹ
mua vé máy bay đi canada
Những Chuyến Đi Cuộc Đời
Ngau Hung Du Lich
Tri Thuc Du Lich