Składniki:
100 g mrożonego brokuła
100 g mrożonego kalafiora
100 g marchwi
50 g pora
1 duża cebula
1 duży ziemniak
2 kostki warzywne (wegańskie)
1,5 litra wody
1 i 1/2 łyżki curry
1 łyżka sosu sojowego
duża szczypta imbiru
1 czubata łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
Przepis:
Marchew i ziemniaka gotujemy do miękkości. Brokuła, kalafior, pokrojoną cebulę, pora i kostki warzywne wrzucamy do wody i gotujemy. Ugotowaną, pokrojoną marchew i ziemniaka dorzucamy do zupy, jednocześnie dodając sos sojowy. Na koniec wsypujemy wszystkie przyprawy i miksujemy. Krem gotujemy jeszcze przez ok 10 minut, następnie podajemy.
Smacznego!
Takiego kremu jarzynowego nie robiłam nigdy. Zawsze stawiałam na mniej "orientalne" przyprawy w tego typu zupach. Do nadrobienia :)
OdpowiedzUsuńciekawe połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńA dlaczego zrezygnowałaś z wody po ugotowaniu ziemniaków i marchewki - toż to pyszota a i wartoścvi odżywczych, że hej? Ja dodaję czasem także łychę chrzanu żeby zupka była z zakrętasem. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńhãng hàng không eva air của nước nào
vé máy bay đi mỹ khoảng bao nhiêu
hãng hàng không korean air
đặt vé máy bay đi mỹ ở đâu
vé máy bay đi canada giá bao nhiêu
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Du Lich Tu Tuc
Tri Thuc Du Lich