Składniki:
1 puszka cieciorki
1 średnia cebula
2 łyżki kukurydzy z puszki
2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
1/2 szklanki soku pomidorowego
1 łyżeczka przyprawy chana masala
szczypta pieprzu
szczypta curry
szczypta imbiru
Przepis:
Kroimy cebulę i smażymy na patelni do zeszklenia. Dosypujemy odsączoną cieciorkę i fasolę i podsmażamy przez około 5 minut. Dodajemy kukurydzę, sok, przyprawy i smażymy kolejne 5 minut. Podajemy na ciepło w wersji "samodzielnej" lub np. z ryżem :)
zainteresował mnie ten przepis, cieciorkę uwielbiam :)będę musiała tylko poszukać tej przyprawy chana masala, bardzo jestem ciekawa jak smakuje, mam garam masala, ale to inny zestaw przypraw.. pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie wypróbować :)
OdpowiedzUsuńLubię takie strączkowe potrawki, sama często robię podobną z cieciorki. Dodaję do niej najczęściej indyjskie przyprawy, jest wtedy mega rozgrzewająca :) Polecam tandoori masala
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda ^^
Przepraszam, poczułem taką misję językową i piszę to, gdzie się da: cieciorka (Coronilla L.) to jednak kompletnie inna roślina niż ciecierzyca (Cicer arietinum L.). Producenci często niestety używają tych nazw zamiennie, a to olbrzymim błąd. Cieciorka może być nawet trująca, np. Coronilla varia L., dawniej stosowana jako roślina lecznicza.
OdpowiedzUsuńNo chyba, że chodziło o samicę cietrzewia, ale tych wegetarianie przecież nie jadają (ha, ha).
OdpowiedzUsuńeva air của hãng nào
mua vé máy bay đi mỹ hãng eva
hãng korean airlines
mua vé máy bay đi mỹ giá rẻ
đặt vé máy bay đi canada
Cuoc Doi La Nhung Chuyen Di
Ngẫu Hứng Du Lịch
Tri Thức Du Lịch