Składniki:
1/2 kostki silken tofu soft
2-3 łyżki mleka sojowego
2 łyżki oliwy
1 i 1/2 łyżeczki musztardy
3 duże ząbki czosnku
1/2 łyżeczki bazylii
szczypta oregano
1/2 łyżeczki soli
duża szczypta pieprzu
Przepis:
Tofu, mleko sojowe, musztardę i oliwę miksujemy razem. Dodajemy czosnek, przyprawy i ponownie miksujemy.
Sos jest zdecydowanie czosnkowy, także polecam mieć pod ręką natkę pietruszki lub inne tego typu cudo :)
Smacznego!
Kolejny sposób na tofu. Zapisuję:)
OdpowiedzUsuńJeśli mogę: Bardzo!!! proszę o pomoc: wypełnianie albo rozsyłanie do znajomych! 18-30 rok życia, niekoniecznie mieszkający z rodzicami. Dziękuję!!! http://www.facebook.com/events/358503757495487/
Coś nowego, coś fajnego. Wypróbuję! :)
OdpowiedzUsuńCześć! :)
OdpowiedzUsuńMam do zaoferowania 500g wegańskiej margaryny sojowej SOJOLA. Data ważności mija 6 kwiatnia, a jako, że mam jej mały zapas postanowiłam się nią podzielić. Koszt margaryny, to tylko koszt przesyłki, czyli 5 zł.
Recenzja produktu na moim blogu:)
(Mam 2 sztuki, które wyśle dwóm pierwszym osobom, które skontaktują się ze mną mailowo)
Pozdrawiam! :)
Brzmi pysznie. :) A ja mam notoryczny deficyt tofu w organizmie :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Hej :)
OdpowiedzUsuńMam pytanie do Ciebie:
silken tofu soft - które to tofu? bo ja znam tylko jedno, a raz spotkałam się w jakimś zagranicznym przepisie z tym i nie wiem o jakie chodzi ;)
Mogłabyś podesłać jakiś link o jakie konkretnie chodzi i w jakim sklepie je nabyłaś?
Pozdrawiam!
Natalia
Jest to podrodzaj silken tofu :) Soft idealnie nadaje się do sosów, dlatego wybrałam ten typ. Dokładnie tej firmy : http://www.japanesefoodshop.co.uk/mori-nu--silken-tofu-soft--soya-bean-curd---340g-475-p.asp . Kupiłam je w markecie, którego nazwy nie potrafię odtworzyć, na ulicy głogowskiej :)
OdpowiedzUsuńAcha :) Chodziło mi właśnie o nazwę sklepu, czy jest to może jakiś większy market, które się znajdują w dużych miastach ;) bo ja z Twojego nie jestem :)
OdpowiedzUsuńNo nic, może uda mi się w Krakowie gdzieś znaleźć, a póki co nie będę korzystać z przepisów gdzie ono występuje, bo nie mam pojęcia czym by je można było zastąpić :D
Dzięki wielkie za odpowiedź!!
Natalia
Hej:) jak robisz te frytki bez grama oleju? bo mnie zaintrygowałaś:) ziemniaki też sama kroisz czy masz jakąś maszynkę do tego? pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńHej:) jak robisz te frytki bez grama oleju? bo mnie zaintrygowałaś:) ziemniaki też sama kroisz czy masz jakąś maszynkę do tego? pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńEwelina:Kupuję długie ziemniaki i sama kroję je na kształt frytek :) Później wkładam je na papierze do pieczenia do piekarnika nagrzanego na 220 stopni na około 15-25 minut (w zależności od długości i grubości frytek:))i gotowe ;)
OdpowiedzUsuńAnonimowy: specjalnie dla Ciebie spisałam ostatnio nazwę tego marketu : E.Leclerc :)
Kradnę przepis;P
OdpowiedzUsuńhãng hàng không eva air của nước nào
vé máy bay giá rẻ đi mỹ khuyến mãi
phòng vé korean air tại tphcm
book vé máy bay đi mỹ
giá vé máy bay đi canada
Những Chuyến Đi Cuộc Đời
Ngau Hung Du Lich
Kien Thuc Du Lich