Składniki:
1 opakowanie mrożonego szpinaku
1 średnia cebula
1 łyżeczka sosu sojowego
1/3 kostki tofu
1/3 wegańskiego sera wędzonego
2 łyżeczki śmietanki wegańskiej
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka oliwy
1 łyżeczka mąki
2 kromki pełnoziarnistego chleba
pieprz
sól
Przepis:
Cebulę drobno kroimy i wrzucamy razem ze szpinakiem na patelnię. Dodajemy sos sojowy, sól, pieprz, posiekany czosnek i pokrojone w kosteczki tofu. Wszystko razem długo smażymy, aż do uzyskania dość suchej masy. Dodajemy śmietankę, następnie zagęszczamy wszystko mąką. Na koniec, już po wyłączeniu gazu, dodajemy pokrojony na plasterki ser i czekamy aż trochę się rozpuści. Chleb wkładamy do opiekacza, wyjmujemy gdy jest delikatnie chrupiący. Nakładamy szpinak (u mnie duuuża ilość :P), zamykamy kanapkę i możemy wcinać!
przyznaję się bez bicia kanapek z szpinakiem nie jadłam jeszcze a bym chciała , bo twoje wyglądają wspaniale
OdpowiedzUsuńFajna kanapka :) ciekawie wygląda :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńTak szpinak - świetny pomysł. Ja osobiście lubię szpinak z serem i pomidorami
OdpowiedzUsuńhãng eva airline
ve may bay di my eva
hãng hàng không hàn quốc
mua ve may bay di my hang korea
vé máy bay đi canada tháng nào rẻ nhất
Cuoc Doi La Nhung Chuyen Di
Du Lich Tu Tuc
Tri Thuc Du Lich