Składniki:
Biszkopt:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
2 łyżki cukru waniliowego
szczypta soli
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka sojowego
1 łyżeczka sody
2 łyżki soku z cytryny
1/2 szklanki mocnej kawy
Krem:
2 opakowania budyniu biszkoptowego
2 i 1/2 szklanki mleka sojowego
6 łyżek cukru
3/4 szklanki cukru pudru
kostka margaryny wegańskiej
Dekoracja:
wiórki kokosowe
truskawki
Przepis:
Zaczynamy od wykonania biszkoptu. Mąkę mieszamy z dwoma rodzajami cukru, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Mleko mieszamy z olejem i sokiem z cytryny. Wszystko delikatnie łączymy i przelewamy do tortownicy. Pieczemy 40-45 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowy biszkopt odstawiamy do wystygnięcia, następnie przekrawamy go na pół i skrapiamy mocną kawą. Czas na krem :) Gotujemy budyń według zaleceń, ale na mniejszej ilości mleka. Zostawiamy do do wystygnięcia. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy zimny budyń. Mieszamy tak długo,aż otrzymamy gładką masę. Gotowy krem nakładamy na biszkopt, "zamykamy go" i smarujemy wierzch. Tak gotowy tort wymaga już tylko dekoracji. U mnie w ruch poszły wiórki kokosowe i truskawki :)
niezłe szaleństwo :)
OdpowiedzUsuńeva airline
vé máy bay đi mỹ là bao nhiêu
ve may bay hang korean air
mua vé máy bay đi mỹ hãng nào rẻ
săn vé máy bay giá rẻ đi canada
Những Chuyến Đi Cuộc Đời
Ngau Hung Du Lich
Tri Thức Du Lịch