Składniki:
1/2 średniej czerwonej cebuli
1 kostka tofu naturalnego
2-3 łyżki mleka roślinnego
3 duże rzodkiewki
1 łyżeczka bazylii
1/2 łyżeczki soli
2 duże ząbki czosnku
duża szczypta pieprzu
1/2 łyżeczki zielonej czubrycy
garść szczypiorku
Przepis:
Tofu rozdrabniamy, cebulę drobno kroimy, dolewamy mleko i wszystko razem miksujemy. Rozgniatamy czosnek, kroimy rzodkiewki i wraz z przyprawami wrzucamy do serka. Całość przez krótką chwilę miksujemy, następnie dodajemy szczypiorek i delikatnie mieszamy wszystko łyżką. Gzik najlepiej smakuje na zimno z dodatkiem ciepłych ziemniaków.
Gzik - tradycyjna wielkopolska potrawa kojarzy mi się raczej z twarogiem. Ciekawa wariacja na temat:)
OdpowiedzUsuńWiosno, witaj! :D
OdpowiedzUsuńniezła wariacja :) Ja już czekam na młode ziemniaki!
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńvé máy bay eva airlines
vé máy bay đi mỹ là bao nhiêu
korean air vietnam
bán vé máy bay đi mỹ giá rẻ
đặt vé máy bay đi canada
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Du Lich Tu Tuc
Kien Thuc Du Lich