Składniki:
2 duże papryki
1 woreczek ryżu
1 duża cebula
2 łyżki kukurydzy z puszki
1 łyżka czerwonej fasoli z puszki
kostka "rosołowa" (wegańska :))
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki wody
3 szklanki wody
kurkuma
curry
pieprz
sól
Przepis:
Odcinamy "czapeczkę" i wyciągamy pestki. Ryż gotujemy do średniej miękkości. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy i dodajemy do gotowego ryżu. Fasolę i kukurydzę mieszamy z masą ryżową i doprawiamy kurkumą, curry, pieprzem, solą i sosem sojowym. Do gotowej masy dodajemy dwie łyżki wody, faszerujemy papryki i dociskamy "czapeczki". 3 szklanki wody doprowadzamy do wrzenia , rozpuszczamy w nich kostkę rosołową, następnie wkładamy papryki do naczynia żaroodpornego i zalewamy je przygotowanym bulionem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 40 minut.
Uwielbiam paprykę w takim wydaniu, wygląda i brzmi smacznie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńsuper ! dawno nic nie nadziewalam ;) ;) zaczne od papryki wlasnie :D potem poszukam wielkich pieczarek ;)
OdpowiedzUsuńDziś wypróbuję przepis ;)
OdpowiedzUsuńvé máy bay eva
vé máy bay đi mỹ hãng eva
phong ve korean air
vé máy bay giá rẻ đi mỹ khuyến mãi
vé máy bay đi canada giá rẻ
Cuoc Doi La Nhung Chuyen Di
Du Lich Tu Tuc
Kien Thuc Du Lich