Składniki:
1 i 1/2 szklanki mleka sojowego
4 łyżki kaszy manny
4 łyżeczki suszonej lukrecji
6 suszonych kwiatów hibiskusa
2 łyżeczki cukru waniliowego
Przepis:
Do mleka wrzucamy lukrecję i kwiaty hibiskusa. Gotujemy na małym ogniu aż do wrzenia. Może nam się wydawać,że mleko się zważyło, ale zupełnie nie wpłynie to na jego smak, więc spokojnie gotujmy wszystko dalej :) Gdy mleko zacznie wrzeć, wyłączamy gaz i pozostawiamy mleko na około 5 minut pod przykryciem. Następnie odcedzamy przez drobne sitko lukrecję i kwiaty hibiskusa oraz oddzielającą się część mleka :) Czyste mleko ponownie wlewamy do garnuszka, gotujemy, dodajemy kaszę manną, cukier waniliowy i podgrzewamy aż do "gęstości". Podajemy na ciepło.
OdpowiedzUsuńhãng eva
giá vé máy bay đi mỹ giá rẻ
korean airlines vietnam
vé máy bay đi mỹ hãng nào rẻ nhất
vé máy bay đi canada tháng nào rẻ nhất
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngẫu Hứng Du Lịch
Tri Thuc Du Lich