Składniki:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
garść suszonej żurawiny
garść rodzynek
1/2 szklanki mleka sojowego
1 kostka wegańskiej margaryny
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
4 łyżki kakao
100 ml rumu
2 łyżki powideł morelowych
wiórki kokosowe
Przepis:
Mleko wraz z masłem i cukrem podgrzewamy, cały czas starannie mieszając, aż do połączenia składników. Powoli dodajemy kakao, rum i cukier waniliowy, również nieustannie mieszając. W misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia i wylewamy na nią ciepłą kakaową masę. Na koniec dodajemy bakalie. Wymieszane ciasto wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 50 minut. Po wyciągnięciu i wystudzeniu, smarujemy wierzch ciasta powidłami i posypujemy wiórkami kokosowymi.
na rumie,,, yummy, tak wakacyjnie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
Szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
już czytając składniki mam na nie chrapkę... cudo jakieś! Pewnie niebawem zawita na moim stole :)
OdpowiedzUsuńPrzepis wydaje się bardzo prosty, a ciasto wydaje się być bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńNiedziela ciastem na wegańskich blogach stoi :) kusi mnie zeby wyprobowac, chlopak uwielbia czekoladowe ciasta, i takie ladne zdjecie zrobilas ;)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne ciasto! Super przepis! I bardzo apetyczne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńhihi zdjęcia na szybko bo wszystkim się śpieszyło do zjedzenia;P taka pychota;)
OdpowiedzUsuńve may bay eva airline
khuyến mãi vé máy bay đi mỹ
giá vé korean airlines
vé máy bay đi mỹ giá rẻ
vé máy bay đi canada tháng nào rẻ nhất
Những Chuyến Đi Cuộc Đời
Du Lich Tu Tuc
Kien Thuc Du Lich