Składniki:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 szklanka wody
1/4 szklanki oleju
4 łyżki octu balsamicznego
2 pełne łyżeczki tahini
1 łyżka cukru waniliowego
2 bardzo dojrzałe duże banany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
Przepis:
Wsypujemy do miski mąkę, proszek do pieczenia, oba rodzaje cukru i sodę. Powoli dodajemy wodę, następnie zduszone banany, olej, tahini i na koniec ocet. Wszystko dokładnie mieszamy, wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 35 minut.
Idealne na piknik :D
OdpowiedzUsuńFaktycznie- składniki, które najczęściej masz w domu i przepis dziecinnie prosty. I rzeczywiście wygląda jak chlebek :) Muszę spróbować, dzięki za przepis :*
OdpowiedzUsuńWlasnie pieke to ciasto :) Lubie takie przepisy, do ktorych wszystkie potrzebne skladniki mam w domu :D
OdpowiedzUsuńale ładne zdjęcie ;] takie piknikowe.
OdpowiedzUsuńciekawy dodatek tahini.
lubię bananowe chlebki.
tahini tahini... ostatnio popularne się zrobiło używanie tahini, a ja nawet nie mam pojęcia jak to smakuje! Muszę zrobić trip do sklepu, koniecznie!
OdpowiedzUsuńpiknik i słońce i to ciasto = szczęście.
OdpowiedzUsuńSuper pomysł z tym tahini, do ciasta jeszcze nigdy nie dodawałam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tahini i banany, więc to chyba połączenie idealne ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Nie piekłam jaszcze bananowca a że kupiłam w Lidlu sporo bananów i już mi dojrzały więc chyba wypróbuję przepis.
OdpowiedzUsuńZrobiłam to ciasto po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Pyszne. Tylko ja w ogóle nie poczułam tahini, choć dodałam nawet ciut więcej niż w przepisie. Do ciasta zrobiłam mus wiśniowy z konfitury i wiśni z kompotu, do bananów idealne, choć i bez sosu bananowe niebo w gębie
OdpowiedzUsuńWitam, mam pytanie czy ocet jest niezbędny?
OdpowiedzUsuńđặt vé máy bay eva air
may bay eva di my
phòng vé máy bay korean air
vé máy bay khứ hồi đi mỹ giá rẻ
vé máy bay đi canada giá bao nhiêu
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngau Hung Du Lich
Tri Thuc Du Lich