Składniki:
1/2 woreczka ryżu
1 duży ziemniak
1 średnia cebula
3 łyżki groszku
5 liści świeżej bazylii
1 gałązka rozmarynu
1 łyżka wody
estragon
zioła prowansalskie
zielona czubryca
pieprz
sól
Przepis:
Ryż i ziemniaki gotujemy do miękkości. Siekamy bazylię i rozmaryn, następnie dodajemy je wraz z estragonem, czubrycą i ziołami prowansalskimi do gotowego ryżu. Ziemniaki rozgniatamy, solimy i łączymy z ryżem. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy razem z groszkiem do masy. Jeżeli masa słabo się klei, dodajemy łyżkę wody. Solimy, pieprzymy i zabieramy się do formowania małych kotlecików (u mnie z pełnej łyżki masy). Smażymy na rozgrzanej patelni do zarumienienia. Przed smażeniem można również obtoczyć kotlety w panierce, ja jednak wolałam "gołą" wersję :)
Też ostatnio robiłam kotleciki, ale trochę inne :)
OdpowiedzUsuńTo ja w takim razie się częstuję:)
OdpowiedzUsuńProste i genialne!! :)
OdpowiedzUsuńZastanawia mnie smak tej prostoty, tak że przepis wypróbuję
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńhãng hàng không eva air
ve may bay di my eva
korean air booking
giá vé máy bay đi mỹ giá rẻ
vé máy bay đi canada giá bao nhiêu
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngẫu Hứng Du Lịch
Kien Thuc Du Lich