Składniki:
ok 200 g rabarbaru
3 łyżki cukru
25 ml octu balsamicznego
1/2 dużej czerwonej cebuli
garść suszonej żurawiny
3/4 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki czosnku w proszku
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta pieprzu
Przepis:
W małym garnuszku łączymy cukier, ocet i przyprawy. Gotujemy tak długo, aż cały cukier się roztopi. Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę, to samo robimy z cebulą. Wrzucamy wszystko do garnka, dodajemy żurawinę i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut (aż do rozmięknięcia cebuli i rabarbaru). Gotowy chutney przekładamy do miseczki i pozostawiamy do wystudzenia.
Bardzo fajny przepis:)
OdpowiedzUsuńo bardzo ciekawe
OdpowiedzUsuńIntrygujące :)
OdpowiedzUsuńa ja dzisiaj w sklepie widze rabarbar i mysle co z niego zrobić.. Dzięki za podpowiedź!
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńve may bay eva airline
mua vé máy bay đi mỹ giá rẻ
văn phòng korean air tại việt nam
vé máy bay đi mỹ rẻ
đặt vé máy bay đi canada
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Du Lich Tu Tuc
Tri Thuc Du Lich