Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
200 ml mleka sojowego
1/2 szklanki cukru
4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
200 ml mleka sojowego
3 łyżki zimnej wody
1/4 szklanki oleju
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
1/4 szklanki oleju
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
2 łodygi rabarbaru
1 banan
1 łyżka cukru waniliowego
Przepis:
Mieszamy wszystkie suche składniki i powoli dodajemy mleko, olej i wodę, cały czas mieszając. Gotowe ciasto przelewamy do formy i dekorujemy pokrojonym i obranym rabarbarem. Banana kroimy w plastry i również układamy na wierzchu ciasta. Całość posypujemy cukrem waniliowym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
pysznie poukładałaś te owoce. zazdroszczę pikniku.
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńO to lubię, wystarczy wymieszać, upiec i zjeść - zapisuje :)
OdpowiedzUsuńBanan i rabarbar - naprawdę fantastyczny pomysł
OdpowiedzUsuńZrobiłam i wyszło pyszne, świetny przepis na ciasto - Najlepszy strasznie dziekuje :)
OdpowiedzUsuńTylko moj TZ zjadl banana :P i zrobiłam z ananasem bo akurat miałam
Pozdrowiam Natalia
eva airline
vé máy bay đi mỹ bao nhiêu
phong ve korean air
đặt vé máy bay đi mỹ ở đâu
vé máy bay đi canada giá bao nhiêu
Cuoc Doi La Nhung Chuyen Di
Ngẫu Hứng Du Lịch
Kien Thuc Du Lich