Składniki:
1 szklanka ryżu
1 duża cebula
garść liści świeżej bazyli
6 suszonych pomidorów
4 duże pieczarki
bazylia
rozmaryn
oregano
pieprz
1 łyżeczka sosu sojowego
3/4 szklanki półsłodkiego, czerwonego wina
sól
Przepis:
Ryż płuczemy dokładnie w zimnej wodzie, wsypujemy go na patelnię i wlewamy niewielką
ilość wody, tak aby przykryła jego powierzchnię. Dodajmy sos sojowy i czekamy aż ryż wsiąknie cały płyn i dolewamy
kolejną porcję wody, według tej samej zasady. Gdy zauważymy, że ryż robi się miękki, ostatnią porcję wody zastępujemy winem. Cebulę i pieczarki kroimy i podsmażamy na
patelni na małej ilości oleju. Zeszkloną cebulkę i pieczarki wraz z pokrojonymi w paseczki pomidorami, dodajemy do ryżu. Całość doprawiamy bazylią, rozmarynem, oregano, pieprzem oraz solą i podsmażamy razem około 5-6 minut.
uwielbiam risotto, niestety moj mąż nie wiec tak rzadko u nas gości ale chyba wykorzystam przepis i moze domownicy zmienią zdanie ;)
OdpowiedzUsuńWitam – Dziś powstałą lista blogów o tematyce naturalnej – Pozwoliłam sobie dodać twojego bloga do listy – Jeśli chcesz możesz umieścić na blogu baner będzie mi miło :D AA adres listy to http://polskiebloginaturalne.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńOoo tak, dokładnie takiego przepisu szukałam! :D
OdpowiedzUsuńeva flight
đặt vé máy bay đi mỹ ở đâu
lịch bay của korean airlines
vé máy bay khứ hồi đi mỹ giá rẻ
đặt vé máy bay đi canada
Những Chuyến Đi Cuộc Đời
Ngẫu Hứng Du Lịch
Tri Thuc Du Lich