Składniki:
2 szlanki mąki
1/2 szklanka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1/ 2 łyżeczki sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
skórka z 1 pomarańczy
1 szklanka soku pomarańczowego
1/5 szklanki oleju
4 łyżki octu balsamicznego
4 połówki brzoskwini z puszki
Przepis:
W jednej misce mieszamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia i oba rodzaje cukru. W drugiej łączymy sok, olej i ocet. Powoli dodajemy mokre składniki do suchych, stale mieszając. Ciasto wlewamy do foremek (do połowy), następnie do każdej z nich wkładamy kilka kawałeczków pokrojonej brzoskwini. Zalewamy owoce kolejną warstwą ciasta i zdobimy każdą babeczkę odrobiną skórki pomarańczowej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Mniam! Wyglądają przepysznie.
OdpowiedzUsuńUrocze mają wnętrze;)
OdpowiedzUsuńfajne foremki! :)
OdpowiedzUsuńbajecznie w tych foremkach!
OdpowiedzUsuńUrocza to jest ta Kruszynka, która tak pięknie pichci :*
OdpowiedzUsuńcudowne foremki i muffinki też!
OdpowiedzUsuńPrzepiękne, najchętniej nie wyjmowałabym ich z tych różowych papierków :)
OdpowiedzUsuńeva air booking
vé máy bay đi mỹ hãng eva
hang khong korean air
vé máy bay đi mỹ bao nhiêu
giá vé máy bay đi canada
Cuoc Doi La Nhung Chuyen Di
Ngẫu Hứng Du Lịch
Kien Thuc Du Lich