Składniki:
0,5 kg młodych małych ziemniaków
1 łyżeczka oliwy
2 gałązki rozmarynu
1/2 cytryny
estragon
pieprz
sól
Przepis:
Myjemy i osuszamy ziemniaczki. Przygotowujemy papier do pieczenia (kawałek wielkości standardowej blachy do pieczenia) i układamy na nim ziemniaki. Każdy z nich skrapiamy kropelką oliwy i posypujemy pierzem, solą oraz estragonem. Cytrynę kroimy na plasterki, następnie dzielimy je na połówki. Staramy się równomiernie ułożyć cytrynę, tak aby wszędzie dostał się jej aromat. Na wierzchu układamy dwie gałązki rozmarynu i zabieramy się do zawijania papilotki. Musimy stworzyć z papieru paczuszkę, wyglądającą jak te pakowane w cukierniach ;) Ważne aby podczas pieczenia się nie rozłożyła. Dla pewności możemy jeszcze wsadzić paczuszkę do dowolnej formy, aby dodatkowo zapobiec rozkładaniu się papieru. Gotowe zawiniątko wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 40-45 minut.
bardzo fajne połączenie:)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńNo nieźle nieźle ! Bardzo ładne zdjęcia :D :*
OdpowiedzUsuńNiby nic, a jak smakuje! Musze wyprobowac ten papilotkowy patent.
OdpowiedzUsuńWygladaja bardzo elegancko :)
OdpowiedzUsuńAle pomysl z papilotka mnie chyba przerasta ( dwie lewe rece do jakichkolwiek "robotek recznych)
uwielbiam rozmaryn- więc przepis muszę wypróbować- dzięki
OdpowiedzUsuńeva air việt nam
đại lý bán vé máy bay đi mỹ
số điện thoại hãng korean air
vé máy bay đi mỹ
đặt vé máy bay đi canada
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngẫu Hứng Du Lịch
Tri Thức Du Lịch