Od dłuższego czasu zanosiłam się do wykorzystania tego przepisu ^^ Przepis znajdziecie TUTAJ. Nie będę go przepisywać, jednak dodam parę stwierdzeń od siebie :) Wymieszałam mąkę pszenną z razową i efekt jest bardzo pozytywny. Niestety brakuje mi w nim odrobiny słodyczy, stąd też zastosowałam polewę czekoladową :) Nie wiem dlaczego, jednak to ciasto w moim wydaniu potrzebowało dłuższego pieczenia niż 15 min... Może to wina mąki razowej :P? Niestety tak, jak Weganie piszą, konfitura wycieka bokami, tak więc zaopatrzcie się w jak najgęstszy wytwór !
Podsumowując ciasto jest pyszne, jednak następnym razem będzie jeszcze lepsze, albowiem wprowadzę kilka poprawek : odrobina cukru do ciasta, łyżeczka sody, gęstsza konfitura, no i może spróbuję z samą pszenną mąką? Czas pokaże ^^!
Już teraz zachęcam Was jednak do wytworzenia tego zaplecionego Cosia :) Musicie przyznać, że prezentuje się smakowicie ^^
Został mi jeszcze dość spory kawałek, więc jeżeli znajdzie się ktoś chętny, to moge mu mailem podesłać :P
no, sam pomysł na zaplecionego cosia jest spoko, ale właśnie dlatego ja zrobiłam z drożdżowca - bo jak ciasto urośnie, to nie pozwala za bardzo owocowemu wnętrzu wędrować na boki.
OdpowiedzUsuńI bardzo mnie kusi to ciasto z tofu, też od dawna - bo ładne, ale chyba zrobię z niego jakieś mniejsze wytwory.
A, no i plecenia na razie mam już dość na kwartał po wianku :)
wygląd (a i smak na bank) pełna profeska!
OdpowiedzUsuńJest pysznie...
OdpowiedzUsuńSuper, też się nad nim zastanawiałam ;-)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńmáy bay eva air
book vé máy bay đi mỹ
hãng máy bay hàn quốc
săn vé máy bay đi mỹ giá rẻ
đặt vé máy bay đi canada
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngau Hung Du Lich
Kien Thuc Du Lich