Dwa dni temu miałam dzień eksperymentatora, więc spróbowałam swych sił także w pieczeniu tarty :) Wydaje mi się,że wyszło całkiem całkiem, wręcz pysznie,ale to może być subiektywne zdanie :P Mogę jednak dodać,że mój Luby zjadł prawie całą sam ^^ Może to Was zachęci :)
Składniki:
ciasto:
1 szkl. mąki pszennej
1/3 szkl. oleju
szczypta soli
3 łyżki zimnej wody
farsz:
1 mała cebula
1papryka czerwona
ok 300g mieszanki ulubionych warzyw (u mnie były to brokuły,marchew,kalafior i fasolka zielona :))
sos:
1/2 szklanki ketchupu łagodnego
2 łyżeczki sosu sojowego
oregano
sól
pieprz
Przepis:
Ciasto zagniatamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Ja znów zadziałałam ekspresowo i wsadziłam je na ok 30 min do zamrażalki :P (według rady z bloga I love tofu). Kroimy paprykę i cebulę, następnie podsmażamy je na patelni. Gotowym ciastem wykładamy formę i układamy na nim mieszankę warzywną wraz z cebulą i papryką. Przyszedł czas na sos :) Do ketchupu dodajemy sos sojowy i przyprawy.
Mieszamy i gotowe :P Proste, ale PYCHA!
Sos rozsmarowujemy na wierzchu tarty i wkładamy ją do piekarnika. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 180 stopni.
MNIAM :)
mniam ;)
OdpowiedzUsuńo, milo widziec, ze robisz tarte z Weganskiej Niedzieli :) milo, milo. o to nam chodzilo!
OdpowiedzUsuńdzięki tej niedzielli świat się momentalnie zmienił ;) normalnie Wegan power!
OdpowiedzUsuńhàng không eva airline
giá vé máy bay đi mỹ giá rẻ
hang hang khong korean air tai tphcm
giá vé máy bay đi mỹ khứ hồi
mua vé máy bay đi canada
Cuoc Doi La Nhung Chuyen Di
Du Lich Tu Tuc
Tri Thức Du Lịch