Leżę spuchnięta w łóżku i "pochłaniam" niezliczone ilości zapisanych kartek... Nadrabiam zaległości w literaturze specjalistycznej, obyczajowej, kuchennej oraz czysto rozrywkowej :) Nigdy Wam o tym nie pisałam, ale książki to moja druga miłość, zaraz po gotowaniu . A może i pierwsza? Nieważne :) Dobra literatura i dobre jedzenie mają ogromny wpływ na to kim jestem i jak się czuję. Czujecie czasem, że po zjedzeniu czegoś nieziemskiego, świat się do Was uśmiecha? Czy po przeczytaniu książki, która inspirowała Was każdym zdaniem, macie niepohamowaną ochotę biec przed siebie i wykorzystać tę nową energię? Ja tak właśnie mam :) Trochę bliżej poznaliście roślinożerkę, ale wracajmy do kulinarnego aspektu bloga :) Dziś przepis na pancakes, które zaserwowałam już jakiś czas temu. Mam nadzieję,że znajdziecie jeszcze odrobinę truskawek, aby go wypróbować!
Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki
1 szklanka mleka roślinnego
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżeczka aromatu waniliowego
szczypta soli
Mus:
500g truskawek
3 łyżki mleka sojowego
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
Przepis:
Mieszamy składniki na ciasto aż do uzyskania gładkiej, lekko lejącej, konsystencji. Smażymy na małej ilości oleju, aż do zarumienienia po obu stronach. Truskawki myjemy, dodajemy do nich cukier, cynamon oraz mleko i wszystko dokładnie miksujemy. Pancakes podajemy na ciepło, polane musem truskawkowym.
ten czerrrrwony mus jest bezbłędny;),fajny blog,będę zaglądać.
OdpowiedzUsuńale pysznie
OdpowiedzUsuńPancakes zawsze są pyszne. :) Z aromatem waniliowym i musem stanowią prawdziwy posiłek mistrzów!
OdpowiedzUsuńJestem fanką wszelkich racuszkopodobnych wytworów, a z malinami i wanilią to już w ogóle bomba :).
OdpowiedzUsuńeva airlines
ve may bay hang eva di my
ve may bay hang korean air
vé máy bay đi mỹ mùa nào rẻ nhất
Vé máy bay đi canada
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngẫu Hứng Du Lịch
Tri Thuc Du Lich