Składniki:
1/2 szklanki czarnego ryżu
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1/2 łyżeczki tahini
4 połówki suszonego pomidora
1 mała, czerwona cebula
1 łyżka kukurydzy
1 łyżka czerwonej fasoli
1 łyżka gotowanej marchewki
1 łyżka groszku
szczypta cynamonu
bazylia
pieprz
sól
Przepis:
Ryż wrzucamy do wody i gotujemy ok 15-20 minut. Odcedzamy i wrzucamy na patelnie, gdzie zalewamy go 1/2 szklanki wody. Czekamy aż woda wyparuje, i wlewamy drugą, taką samą porcję wody. Gdy woda zacznie znikać, dodajemy pokrojoną cebulę i wlewamy 1/3 szklanki wody. Po odparowaniu większości płynów dodajemy koncentrat pomidorowy, tahini, przyprawy, pokrojone pomidory i pozostałe warzywa. Smażymy do momentu całkowitego wyparowania wody.
Wygląda pysznie :) aż mi się ryżu zachciało!
OdpowiedzUsuńUwielbiam go, szkoda, że muszę go sprowadzać przez internet i jest tak horrendalnie drogi. Świetnie to wygląda!
OdpowiedzUsuńPS. Co polecasz do suplementacji B12? Mogłabyś mi polecić jakieś konkretne tabletki, suplementy w wersji płynnej? :)
Apetyczne zdjęcie. Lubię czarny ryż, tylko przeraźliwie długo się gotuje...
OdpowiedzUsuńKikimora- niestety ja nie skomplementuję B12, piję duże mleka sojowego o nie wzbogaconego i szczerze jakoś o tym nie myślę. Wyniki mam dobre, więc się nie martwię, ale swoją drogą muszę też się porozglądać :)
OdpowiedzUsuńhãng hàng không eva air của nước nào
vé máy bay từ sài gòn đi mỹ
hang khong korean air
vé máy bay đi mỹ mùa nào rẻ nhất
đặt vé máy bay đi canada
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngau Hung Du Lich
Tri Thức Du Lịch